Holetown baby

Ja, Drive-in bion igår var.. en upplevelse. Vi kom dit ungefär mitt i andra filmen (de visar tre på en kväll). Och det var en typisk "killfilm". Tänk Superbad, serietidning fast inte animerad och slagsmål så har ni ungefär dess innehåll. Filmen som följde efter var en typisk "tjejfilm", tänk kärlek, high school och dilemma så har ni upplägget. Och mysigt var det, synd bara att man inte liksom vissa andra hade någon att krypa ihop hos. Och alternativen var ganska dåliga så jag och Nikki gjorde en egen myshörna på en filt i gräset och strax därefter anslöt Edde och Stoggy. De förgyllde kvällen genom att hata på filmen, hata på att de inte hade mer öl och sukta efter den kvinnliga huvudrollen. Perfekt kväll med andra ord.. ;)
Idag har vi haft en slow morgon, ena halvan kom nyss tillbaka från Soup Bowl som levererade STORA vågor och nu ska några av oss bege oss in till Holetown för att "strosa" runt lite. Livet är inte speciellt hårt dagar som denna...
Ungefär såhär var det; fast lite färre bilar..

Sun Sun Sun

Och efter en bok signerad Obama, en heldag vid poolen med sol och lite rom är man back on track!
Ikväll blir det drive-in bio med alla dess tillbehör, ska bli kul och se vad det egentligen innebär här. Både jag och Hanna är övertygade om att det blir en Grease-upplevelse, minus kotlettfrisyrerna och plus surfarna. Kan bli ganska så perfekt, har ni sett förresten att Hanna har slängt ihop en ny header och design till bloggen? Sweeeet!

Segla vidare Peter..

Det gör ont i mig att behöva skriva detta. Att inte kunna vara med och närvara under vad som just nu pågår hemma. Istället sitter jag fast bakom en liten skärm med en känsla som jag ännu inte kan hantera; saknad.
Jag önskar att jag kunde vara med, att jag kunde stå bredvid och stötta mina närma när de går igenom någonting som jag själv finner så fruktansvärt läskigt. Och känslosamt jobbigt. Varför ska vissa behöva bli allvarligt sjuka när dem levt enligt alla spelregler? Ord kan inte beskriva hur mycket jag saknar er och tänker på er.
Peter Malmgren
Du var en kämpe in i det sista och vi kommer alltid minnas dig för det.
Vi seglar vidare med Peter's Gift och vet att i varje våg, vindtag och knop finns du med oss.


Paradise

De senaste dagarna har varit grymt dålig uppdatering, tumme ner! Men det betyder också att vi gjort en hel del grejer, tumme upp! Besök på en undangömd strand med tusentals fina snäckor, kortspel och traditionellt tjejhäng är bara några av grejerna som hunnits med. Just nu sitter jag med ett lite oroande grått moln över huvudet och väntar på när skyfallet ska komma. I eftermiddag blir det antagligen lite shopping nu när lönen har kommit, gött! Resterande surfare är på Bachiba och försöker mjölka ut dagens dåliga vågor, hoppas de lyckas någorlunda!
Nu pyser jag och lämnar efter mig lite härliga paradisbilder..

Surf-competiton

Idag var vi uppe i åttan för att gå på Jonathan's surftävling men tvi fick vi; dåliga vågor och dåligt väder gjorde att vi åkte hem ganska så omgående efter Jonathan's första heat. Eftermiddagen tillbringade vi istället med lite rom och lite bubbelpool. Helt ok faktiskt... Nu blir det grill och världens godaste barbequesås!

Barbados style

"Whenever a guy is drunk, he speaks and handles the most truthful"
- Bajan wisdom

Only girl in the world...

Äntligen har man börjat vakna till denna torsdagen; sådär vid sextiden. Bra jobbat!
Nattlivet här är helt klart inte byggt för den svenska mentaliteten, vi klarar inte av trycket! Istället för att som i Sverige förfesta och dricka alkohol hemma för att sen snåla när man går ut eftersom allt är så dyrt är det ingen som dyker upp på nattklubbar här påverkade. Varför? Efter att man betalat inträde är allting gratis; öl, drinkar, läsk. Allt. Ljuvligt visst, men svårt att hantera för en typisk svensk. Så gårdagen går till historien som en varning; högklackat och överförfriskat är ingen hit.
Soundtrack för igår; Rihanna - Only Girl

Caution

Nyss hemkommen från en surfsession, man kan tro att vi är på en slappe-semester, men verkligen inte! I morse ringde klockan vid 6-tiden och vid halv åtta var alla redo för avfärd till Maycocks som idag levererade stora rena vågor!
Vågade mig ut en stund och lyckades för första gången någonsin komma upp på knä, vilken känsla! Den avtog dock lite när man kommer upp på stranden igen och Edde kommenterar "inte för att vara sån tjejer, men ni ser verkligen ut som två döda sälar på brädan, ni måste svanka mer." I helvete heller! Vänta bara så ska jag bli en riktigt dryg longboardsurfare som tar ALLA vågor. Nu ska jag väcka Hanna. (Antar att hon sover eftersom vi varit hemma i över 10 minuter) Peace!
Caution

Maycocks bay

Idag kom äntligen vågorna! Uppe och klar för avfärd vid åtta satte vi kurs mot Maycocks för lite traditionell surf. Efter några felaktiga svängar hittade vi äntligen rätt och det var en så grymt fin strand. Först måste man gå/klättra ner genom djungeln och vägen är minst sagt lurig, men helt klart värt arbetet. Stranden är som hämtad ur en lostscen, ska se om jag kan få upp någon bild av den senare. Och bäst av allt, den var helt folktom. Och tro det eller ej, men surfet gick inte helt åt helvete idag. Kom upp på knä och fångade en del vågor men måste få in rutinen på när jag ska ställa mig upp. Som det är nu ställer jag mig upp för tidigt och sabbar vågen. Jaja, träning ger färdighet i guess. Nu är jag off för att rätta affärsplaner, hårt liv som entreprenör!

Partner in Crime

Måste ta och hylla min partner in crime, roomie och vän, Hanna Edghill.
Fyfan vad hon är bra, tar hand om mig. Lär mig surfa och tog med mig på denna häftiga resa!
You're it! ( http://www.livelovesurf.blogg.se hittar ni henne på)

Stomp The Yard

En Stek/Städ/Slödag står på schemat idag eftersom det dels är helt platt och vår bil har punktering på ett av däcken. Men Eddie har som alltid löst bilproblemet, superman som han är! Som ni kanske förstår ägnar jag mig mer åt Stekning i solen än städning, något jag är mer lämpad åt så att säga. Såg Stomp The Yard igår och nu är jag supersugen på att gå ut och dansa, himla otur att det bara är måndag!

Dancing

Det är verkligen en helt annan grej att gå ut här än i Sverige, eller i alla fall i Helsingborg. Beroende på vilken dag det är så är folk antingen JÄTTE-uppklädda eller inte alls. Och mentaliteten är helt annorlunda, av någon anledning är alla så säkra på sig själv och vägar allt. För att inte tala om musiken, och det att faktiskt alla dansar. Inte står och vevar med en arm eller vickar på en höft. Och det sägs att svenskar är ett frisläppt folk.....

Harbour Lights

Breakdown in Pictures

Idag har vi spenderat en heldag nere på Barbados längsta strand och snorklat, solat och badat. Dagen blev aningen längre när vi åkte till Oisters för att köpa fisk och insåg att ett av däcken har punka. Efter mycket om och men lyckades vi pumpa in luft i det och ta oss hela vägen hem, förhoppningsvis är däcket det sista problemet vi kommer ha med Willy (bilen).
Eftersom det varit helt platt de senaste dagarna har det varit ytterst lite surf, ytterst mycket festande och ytterst många bakisstunder. Men denna veckan ska det bli riktigt bra vågor på västkusten, vilket betyder riktigt bra nybörjarvågor på sydkusten! Scoore!
Här kommer de senaste dagarna i bilder:
Chillin' at random beach house.
Max surfing

Hanna surfing

At New Jersey's beach house.
Just Chillin'
Problems with the car
Anton "Mulle Meck" Karlsson

What to do när bilen går i sönder? Ta en öl..

Hanna out in the woods...


No other way

Det ska inte vara såhär. Det ska vara sorgligt, förkrossande och sedan efter ett tag över. Slut.
Inte fortsätta tills magen vänder sig vid blotta tanken på vad som hänt.
Inte vara kvar när man verkligen vill vara lycklig.
Inte komma fram när man är full och överkänslig.
Det är helt enkelt fel. Att sakna är ...Svårt. Och att sakna rätt, utan att gå under på kuppen, känns omöjligt.

Harbor Lights rocks?

Harbor Lights är fan mitt nya stammisställe. Älskar bartendrarna där. Älskar musiken. Älskar maten! Och älskar att gå all in med Hanna, detta är verkligen livet!

Total breakdown

Hepp, idag var första dagen med bilen så vi började tidigt och stack vid niotiden till Basheba för surf. Det är ett av de tuffaste ställena att surfa på, så vi newbies fick nöja oss med att titta, eller i mitt fall fota. Efter en stund blev vi dock uppbjudna till ett gäng amerikanare från New Jersey och chillade resten av eftermiddagen i deras beach house. Pretty sweet! När vi körde hem började började det komma svart rök ur avgasröret och vattentemp. gick upp till max så vi fick ringa Edghill Senior som fick hämta oss och bogsera oss hem. Men det är lugnt, vi löser det!
Ikväll blir det antagligen Harbor lights igen, eller så blir det till att ta det lugnt inför morgondagen; stor fest at the Gap.


Out walking with Hanna & NikkiMax superstoked 'bout the van!


Sunset at the bridge

Sooft.

Vi fick ändå vår van nu precis, äntligen kan alla åka överallt tillsammans. Awesome! Get ready for a lot of trips over the island!


Over at Grandpa's house

Let me just stop this train, i need to get of and start all over again.
Take another train in another direction and see where it leads.
It might just go overseas into a different world, with different people.
Where black is the new white and i'm not the underdog.

Harbor Lights

går blev det äntligen dags för oss Swedes att ta oss ut på äventyr på denna lilla ön.  I maskopi med Jonathan, vår local friend, tog vi oss först till en restaurang i Holetown för att ladda batterierna och efter en stunds häng på bensinmacken blev det en minst sagt läskig biltur till det erkända Harbor Lights. 150 kr för inträde och fri dricka kvällen ut på en bar/nattklubb/restaurang utan tak. Ljuvligt.
Och kul var det.
Och påverkade blev vi, vissa lite mer än andra.
Och dansade gjorde vi, som galningar.
Och uppskattade blev vi (för att vi var svenska)
Och superhärliga var the locals.
Och underbart var det att få dansa som en galning igen!
Igår blev det äntligen dags för oss Swedes att ta oss ut på äventyr på denna lilla ön.  I maskopi med Jonathan, vår local friend, tog vi oss först till en restaurang i Holetown för att ladda batterierna och efter en stunds häng på bensinmacken blev det en minst sagt läskig biltur till det erkända Harbor Lights. 150 kr för inträde och fri dricka kvällen ut på en bar/nattklubb/restaurang utan tak. Ljuvligt.
Och kul var det.
Och påverkade blev vi, vissa lite mer än andra.
Och dansade gjorde vi, som galningar.
Och uppskattade blev vi (för att vi var svenska)
Och superhärliga var the locals.
Och underbart var det att få dansa som en galning igen!

För dig ska jag.

Och för dig har jag låtsas, och dolt mina tårar.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.
Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.

Hela själen var bruten


10 seconds ago

10 seconds ago at the pool

10 is a lot

Idag ska det vara perfekt nybörjarsvall på south point, superexcited! Förhoppningsvis sticker vi om någon timme och sen på vägen hem blir det ett stop på fiskemarknaden för supergod färsk fisk. Livet!
Det är helt sjukt hur mycket vi äter här. Inte för att varje person äter speciellt mycket, men tio personer under samma hushåll är en hel del. Exempelvis snittar vi 3 kg potatis per måltid. Och ca 3-4 brödlimpor per frukost, sjukt! För att inte tala om hur mycket öl och rom det går åt, kommer inte nämna exakta mängder (vet att du läser detta mamma) men mycket är det i alla fall!
Nu ska jag ta och hetsa dem andra lite med surfet i eftermiddag och se till att Croona håller sig nykter så vi kan åka!


Daniel Adam-Ray

Oskar Linnros, i will always stay true to you but damn! This is close to perfection!
Har sprungit ända sen barnsben
Från allt jag egentligen var
(Jag sprang snabbt)
Sprickor blev hål i fasaden
Någonstans emellan var jag
Masaien, betongen, bastarden
(Jag sprang snabbt)
Utan någon egentlig plan
(Så en dag)
Raserades hela mitt slott
Allt jag var kom till ett stopp

För jag blir så Dum av dig
Säg bara till när var hur
Visst det är väl dumt av mig
Men jag blir som blind, jag blir som stum
Jag borde nog lugna mig
Dom kommer döma mig
Du lär väl lämna snart och här står jag kvar
För jag blir så dum av dig

Rainy Morning

Det bästa som finns är när man vaknar och det är spöregn utomhus. Varför? För det är den bästa ursäkten till att slippa gå upp och somna om istället. Idag regnar det, vilket på Barbados betyder svalare väder, mer vind och längre sovmorgon. Hur skönt låter inte det? Så nu ska jag somna om och om ett litet tag gå upp och äta frukost och kanske lägga mig och sola. Har fått ett gäng irriterande bett/utslag som jag inte har en aning om vart de kommer ifrån. Kanske solen, brädan eller solkrämen. Uteslutningsmetoden som gäller nu!
This is how happy we are these days

Catching waves!

ÄNTLIGEN blev det dags för mig att prova på magin med surfning. Idag tog vi oss ut till en liten strand för att testa vågorna, så häftigt! Först ut av alla tillsammans med Flips som skriker paddla som en galning! Och plötsligt bara åkte man med, läskigt snabbt men vilken adrenalinkick! Jag måste dock erkänna att det var ganska läskigt också. Vilken fart man kom upp i, det var ganska oväntat (i alla fall för en oerfaren tjej som jag). Hanna har äntligen laddat in lite bilder på datorn så här har ni dem senaste dagarna i bilder istället för ord. Lovar att skärpa mig med uppdateringar från och med nu (host, samuel).

The ocean
Pannkakstårtan vi gjorde till Anton
En lycklig max
Singing for Anton
Anton
How to make dinner the proper way
Botten upp
Making Pancakes
ROM!
Hanna hackar lök
Stooked!
Superhappy!
So much going on
Plättar
Jonathan in action
Alla bilder är tagna av Hanna Edghill

Last night

Har börjat förbereda mig mentalt för surf och paddlar numera som en galning i poolen med en av surfbrädorna. Igår kom hälften av gänget (den erfarna halvan) tillbaka från något som de påstod var deras livs bästa surf, man blir ju inte lite taggad av att höra sånt! Bara vår van kan komma så vi allihopa kan åka ut! Än så länge har det blivit mycket slötid, man tackar givetvis inte nej till det, men det blir lite långtråkigt i längden när dagens höjdpunkt är besöket i matbutiken (som jag för övrigt ska göra i eftermiddag). Å andra sidan är det fruktansvärt skönt att få sova länge om dagarna, läsa bra böcker och bli brun.

It's pretty beautiful over here..

In my dreams the voices from beyond the door
I remember them saying you weren't coming no more
You wouldn't believe how quiet it's become
The heart obscure fills with shame

This year's love

Sitter här vid min kära grind igen och försöker sno så mycket som möjligt av grannens internet, jag vet det är illa. Men desperate times calls for drastic measures! I väntan på vår minivän som fortfarande inte är färdiglackad har fantasin börjat tryta lite och aktiviteten är inte hög om dagarna. För att ni ska få en insyn i exakt hur lite vi gör ska jag beskriva min och Hannas genomsnittliga dag hitills.
Matilda:
10.00 Vaknar, skrattar lite åt någon dröm och går upp
10.30 Har tagit mig ut till köket och gör lite toast och ägg, samt lite pulverjuice, knappt gott.
11.00 Tar på lite solkräm och lägger mig vid poolen.
11.15-14.00 Solar, badar, badar lite till och läser lite
14.30 Sätter mig framför datorn en stund, kollar Facebook och bloggar eventuellt lite. Försöker skypa lite med någon vän.
15.30 Går in, lägger mig och kollar en film med Edde, Stoggy eller Croona.
17.00 Läser lite till, väntar på mat
17.30 Tar en drink, njuter..
18.30 Duschar
19.00 Äter middag
21.00 Chillar lite, diskuterar livet och tar en drink till
22.30 Går och läser lite, Somnar
Och så börjar det hela om 12 timmar senare
Hanna:
10.00 vaknar.
11.00 Äter lite frukost
11.30 Lägger mig lite ute vid poolen, läser, solar, badar
12.30 Sätter mig en stund vid datorn och gör the regular
13.00 Blir lite trött, går in och lägger mig
16.00 Vaknar, läser lite, tar en drink.
16.30 Somnar igen, ganska trött idag
19.00 Vaknar lagom till matdags.
21.00 Chillar lite, tar en till drink
22.00 Drar mig tillbaka och råkar somna.
FÖRSTÅR NI HUR MYCKET HANNA SOVER OM DAGARNA?!
Nej, nu ska jag gå in och äta lite peanutbutter, hade kunnat fråga Hanna om hon vill ha något.. Men ni kan ju gissa vad hon gör.
Just det, idag fyller Anton 22 år! Det blir lite komiskt med födelsedagar här eftersom vi inte vet riktigt vilken dag vi ska fira, men ikväll blir det i alla fall den traditionella pannkaksefterätten. Eftersom Danne fyllde år i förrgår (tror jag) så är vi ganska så rutinerade när det kommer till födelsedagsfirande här.
Anton i poolen för några dagar sen, lyxlirare.

Just chillin' at the beach

Kom precis hem från några timmar på stranden, sol, bad och trickande, inte helt fel?
Sitter just nu och tittar på när Hannas farbröder Andrew och Robin bär tunga hinkar med jord, anledningen är fortfarande oklar. Men diskussionen här vid grinden (där internetsignalen är som starkast) handlar om huruvida folk orkar jobba i denna hettan? Återkommer så fort jag fått något bra svar på den frågan!
Johanna, this is for you! (Längtar efter en ganstakeps, if u know what i'm talking about? )
Lite häng vid vår pool


Waiting to get a ride in to town to get our licenses .Some KFC that Robin and Edwin ( Hannars farfar) brought home for us


First day gone surfing, non for me though...


Knappt fint?


Anton, Flips & Danne

Finally this is happening to me

Så blev det till sist min tur att ansluta mig till den till synes lyckliga bloggskaran. Huvudsakliga anledningen; Barbados. Mitt uppehåll under de kommande två månader och även kallat paradiset. Och det är verkligen allt man kan önska sig, ett skönt gäng, perfekt väder och hav. Inom de närmsta dagarna blir det även dags för mig att ställa mig på en surfingbräda för första gången, höga förväntningar kan man lungt säga...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0