Helg!

Och så var det fredag igen, väskan är packad och jag är påväg att flytta in till Paris över helgen. Precis så som det ska vara! Ikväll blir det middag i montmartre och imorgon shopping vid La Défense och 4e och antagligen middag och utgång hos oss. Har med andra ord en hel del planerat i helgen, men datorn hänger med så det blir någon uppdatering!

Fick även idag reda på att jag blivit antagen till ett av universiteten jag sökt i England. YEAJ! 1 done, 4 to go! Så detta ska firas på franska maneér med vin i mängder!
Wish me luck med de fyra återstående!
Peace

Vilja Bli.

Och han har gjort det igen. Med lyric som inte alltid är fullt vettig och en melodi som får en att drömma sig iväg. Något som bara han kan skapa. En sång som kommer spelas på repeat tills jag kan varje ord, varje ton, varje not.

Jag ska bli någon annan
om du står ut
bara en natt till, snälla sov nu
Låt mig kyssa dina panna,

som hallå, gör jag fel
vet jag lever så fel, så förlåt
För idag
för imorgon
och för igår
Tills jag blir någon annan

lär du få samma tomma paket med papper på
jag försöker förvandlas
men jag går i repris
och vår himmel är oskyldigt blå

som idag
som imorgon
och som igår.

Feelings.

In a world where you're constantly surrounded by people, how is it possible to feel so alone?
Tumblr_leygtvpgcs1qzkj87o1_500_large

Moules frites.

En veckas lov i en AuPair's liv, innebar mer jobb och mindre ledighet.. Alltså någonting vi inte riktigt ser fram emot som andra människor, men trots allt har mina två lovveckor varit otroligt lugna. Jag har hunnit med att träna, umgåts med vänner och bakat massa med Pierre och Leo. Tack gud för att dem inte är två små skitungar utan tillräckligt gamla för att leka på egen hand. Idag har jag varit och tränat (3 timmar!!!) och nu ska jag snart iväg till Alicia för att äta middag med henne, Anders och Cecile. Ikväll serveras Moules frites, ser inte lite fram emot det!

Hemmafru 101.

Idag har jag spenderat hela dagen bakom spisen. Hela dagen. Låter det som en rolig dag? Faktiskt så var den inte så pjåkig för bakom spisen hade jag sällskap av Louise och Alicia. Och kärleksmums. Och Marränger. Och beanaisesås. Mums. Jag längtar så dödligt mycket till helgen och få flytta in till innerstaden en liten stund. Shoppa, äta luncher och vara fransk. Ungefär.

Pilates.

Halvvaken och lite träningsvärk i armarna efter gårdagens intensiva pass på Club Oxygen (kul namn på ett gym). Nu väntar frukost och så ska jag väl göra några halvhjärtade försök i att få liv i killarna, inga livstecken har ännu visats från deras rum.. Sen blir det pilates, fitness, i'm coming to get you!

En liten tanke såhär på morgonkvisten. Squash, är det kul egentligen? Ser ganska roligt ut, och framförallt väldigt enkelt? Lite som en enklare version av tennis, hur fel har jag?

Sexydance.

Haha, jag tycker att följande är fruktansvärt roligt. Det finns en film som har titlen "Step Up" i alla länder förutom här i Frankrike där den går under namnet "Sexy Dance".
HUR gick den översättningen till kan man ju då undra? 




I do, I did.

Didn't the always say that we were the lucky ones? I guess that we were once, a long long time ago. But luck will leave you because it is a faithless friend, and in the end when life has got you down, all you want is someone that you can wrap your arms around. You know, there's a thousans ways for things to fall apart, but that doesn't mean that this was our fault. Sometimes the plans you once maid fails to work out. There are so many dreams that we have given up, some many things we pushed aside for this. But maybe now is the time to do all those things. Maybe now it's time to be the lucky one, even if it doesn't have the same meaning as it did before...

Tumblr_l5owopc1x21qalso8o1_500_large

Arc de triomphe.

Jag vet att det här blir lite turistigt men trots allt är Triumfbågen ganska så mäktig. Framförallt på kvällen. Tänk att parisarna passerar denna varje dag ungefär, snacka om att ta saker för givet?


Proposition.

-You can tell she's a good dancer by the way she drinks her soda pop.
-What has that to do with the way she dance?
-I don't understand the question.


Be my valentine?

“I don't pretend to know what love is for everyone, but I can tell you what it is for me; love is knowing all about someone, and still wanting to be with them more than any other person, love is trusting them enough to tell them everything about yourself, including the things you might be ashamed of, love is feeling comfortable and safe with someone, but still getting weak knees when they walk into a room and smile at you.”


Tumblr_lga44rfsmp1qf66q4o1_500_largeTumblr_lgjy679acm1qcx28zo1_500_largeValentine_mood_by_shatinn-d399vsh_large

Some things never change.

Bakisnivån är hög och mobiltelefonen borta, I guess some things never change. I sånna här lägen är det skönt att hitta denna lilla krabat i min säng, redo för ett nytt avsnitt av Grey's Anatomy och vatten i mängder.. 



Perfektion.



Detta anlände till Paris imorse.

The untouchable.

Idag var en sån där dag då man verkligen är lyckig över att man är i Paris. En sån dag då man vet att det finns inget annat ställe som är lika bra, lika underbart och lika vackert som här.

Dagen började med förvånadsvärt bra väder och flyt i trafiken så vi hann in till skolan i tid. Efter två knappt märkbara timmar gav vi oss ut på gatorna i Paris och åt lunch, följt av en helt perfekt stund i solen på trapporna framför operan med några macarons från det här stället, Pierre Hermé, som sägs ha de bästa macaronsen i världen, i alla fall enligt Pierre.
Efter det tog vi farväl av de andra och började vår jakt runt i operakvarteren, shoppingsugna som vanligt. Efter ett ganska långt besök på Marc by Marc Jacobs involverande en ganska så snygg kille bakom kassan och lite ditt och datt inhandlat satte vi oss ner i solen med varsitt glas vitt vin och gjorde lite people watching. Bland annat såg vi en kvinna som gick runt i dessa skorna, ganska sjukt. Därefter gick vi till en av dem coolaste affärerna jag varit i någonsin, Colette, där dem hade allt möjligt men framförallt coola människor och Iphones för 20 000. Om man är sugen på något extra ungefär.

Efter att ha promenerat i timmar slängde vi oss ner på gräsmattorna framför Le Louvre och åt glass i solen som sakta började gå ner. Spanade på riktigt snygga killar (Alicia drägglade) och riktigt gamla byggnader. Det blir nog några besök på Le Louvre snart! Kort därpå ringde Louise och meddelade att hon var på g och vi tog oss till St Michael för att möta upp henne. Där hamnade vi på Pub St. Germain och Happy hour med billiga coctails, najs! Efter det blev det middag och en riktig köttbit och avslutade kvällen gjorde vi på Bio tillsammans med Nathalie Portman och Black Swan.

Det enda jag ångrar med denna dagen, är att jag inte hade med kameran.. Men vad gör det egentligen?

Afternoon..

Har precis spenderat en sjukt trevlig kväll i sällskap av Henri, Steffie och Alicia. Druckit vin, ätit sushi och pratat skit, exakt så som det ska vara. Najs. 

Just det, och bakat extremt goda kolakakor, japp jag är världens bästa AuPair, det är lungt.

Writing.

"It was always the moments before she realized where she was that frightened her the most with waking up. But then she felt his warm hands around her body, his breath against her cheek and in an instant she went from feeling afraid to feeling completely safe. She closed her eyes and took a deep breathe. She knew he would wake up any minute now, getting up from bed, preparing breakfast and keep on living their lifes. But she, she wanted to lie there forever feeling safer then ever before."


872792-7-1296850268189_large

Voilà!

Samuel håller just nu (förhoppningsvis) på att skicka ner en riktigt underbar födelsedagspresent, ett stickat laptop-fodral!
Voilà!
Inte illa?

La semaine dernière

Så den senaste veckan har det varit lite tyst på bloggfronten, inte så konstigt då jag haft en hel del för mig. .Vet inte riktigt var jag ska börja. Men om vi börjar i skoländan, så går jag nu två gånger i veckan (10 h) och det funkar kanon. Förutom att jag är i en lite för enkel grupp, men det är mest skönt för min grupp är före mig i konversationsteknik eftersom de varit här sen september. Dock är det bestämt att jag ska byta upp till svårare nivå i slutet av mars, tredje terminen, vilket jag klart ser fram emot även om det innebär mer plugg.

Utöver det har jag prövat på den kulinariska delen av Paris i sällskap av Henri och Alicia. Det har ätits sushi, thailänskt, japanskt och italienskt tack vare Henris underbara guidebok, man ska inte underskatta turisters värde! Vi har också passat på att njuta av vårvädret och promenerat i tunna jacker längs Champ-Élysée, dansat i en annan del av Paris (Showcase) som var aningen mindre uppskattat av oss svenskar och spelat fotboll i flera timmar. 

Med andra ord var förra veckan riktigt bra och so far, denna med. Ska ladda upp lite bilder från de senaste dagarna snart, men nu ska jag njuta av Gossip Girl. Imorgon väntar min första lektion i conversation, I'll keep U posted!



I feel all black and white today.

Tumblr_levrorurjn1qea2hco1_400_large


Tumblr_lg4rbqvker1qgs2muo1_500_large
51286-abbe97-530-340_large

Wp34_large

Oui Oui

Je suis très très heureux que Henri est là!

Bienvenue à Villenne sur seine.

Upplev Villenne sur seine med skräckfilms-inspirerade hus, hus som ligger långt in på tomten, skumma träd, uråldriga kyrkor och hus på höga kullar.



















RSS 2.0