Skype avec M.

Har precis avslutat skype med världens bästa Håkan, och nu väntar sängen. Skola imorgon vid 9, vilket betyder avfärd från huset vid 8. Tungt, det är ju inte ens ljust ute då.. Aja, blir väl kul ändå, ska bli riktigt skönt att få komma igång med franskan på riktigt, det är ju trots allt mitt mål. 

Kul grej förresten, Julia (Sandman, sjukt cool tjej) berättade för mig innan att en av killarna vi träffade ute i lördags var modell för bland annat D&G, ganska stor grej. I och för sig så var han ju verkligen snygg, men det är ändå inte det första man tänker på...


Alexandre Cunha, helt okej brasilianare..

L'arc.

Igår var en av dem roligaste utgångarna jag varit med om, och då var det ändå inte så bra för att vara Paris!
Vi började väldigt sent (var vid arc de triomphe vid tolv) och yrade sen runt i ca en halvtimme för att hitta till restaurangen/baren där Julia arbetar på (som ligger kanske 5 minuter från arc de triomphe). Sen satt vi där och pimplade drinkar och tittade på medan julia arbetade. Efter det begav vi oss till en sjukt cool club, L'arc. Där dansade vi natten ut och mötte allt möjligt folk. Julia var jättebesviken för det var så många randoms där (med tanke på fashion week) men det gjorde ju inte oss så mycket egentligen. Som Alicia sa "Det här är första gången jag har sett flera snygga fransmän på samma ställe!"





Jag var hemma halv sju i morse och däckade direkt. Vaknade nyss och ska ta en dusch för att sen besöka världens bästa svenska ställe, IKEA!

Le Speakeasy.

Nu sitter jag här och väntar på Alicia som är sen som vanligt (jag vet precis som jag ALLTID ÄR). Har precis tryckt i mig en pizza och är ready for party! Vi ska in i Paris och möta upp Julia på hennes jobb och dricka drinkar. Förhoppningsvis blir det utgång efteråt med, men Julia slutar inte förrän runt två så vi får se hur det blir. Ska bli sjukt kul att träffa henne, var nästan ett år sen senast!

På tal om ingenting måste jag säga hur underbart det känns att vara saknad! Jag vet det är lite elakt att känna så, men det är skönt att veta att ingen fyllt upp ens plats ännu. Så tummen upp till dig Maximus, du gjorde min dag!

Chateau d'Hennemont.

Här sitter jag nu på mitt rum begravd i fransk grammatik. Planen är nämligen att jag ska avancera till en svårare franska grupp så jag dels kan gå med Louise och dels kan hetsa mig själv till att bli bättre på franska. Igår var vi på "playdate" med en annan aupair, Louise då. Hon bor i en stad ca 5 minuter från mig och hennes familj har världens häftigaste hus. Eller egentligen är hela staden/byn jättehäftig. Alla hus ligger på kullar och ser ut som något man hämtat ur en skräckfilm ungefär. Bilder kommer, jag lovar!

Tänkte passa på att visa en bild på ett slott som tillhör skolan mina barn går på. Det är inte klokt vad fint det är, och dessutom används det enbart vid skolavslutningar och sommarfester. Resten av tiden står det tomt, meningslöst?

Institut Parisien.

Igår var jag riktigt hemsjuk men det verkar som jag lyckades skaka av mig det under natten. Kanske för att jag idag börjat komma igång med de två sakerna jag verkligen är här för, att lära mig franska och uppleva Paris. Idag gjorde jag mitt franskatest för att bli placerad i rätt nivå och på tisdag börjar jag, ska antagligen lägga till privatlektioner också så jag får ut så mycket så möjligt men det känns riktigt kul. Ett extra plus i kanten är att skolan jag går på ligger mitt inne i paris (9th) och jättenära RERn så vi behöver inte byta eller någonting. 

Imorgon har jag dessutom bestämt med Julia så det blir en helkväll i Paris, först ska jag möta upp henne där hon jobbar och sen ska vi ut, supernajs! Eriki (min värdpappa) kommer bli jätteglad när han hör detta eftersom han hela tiden pratar om hur fantastiskt Paris är nattetid och hur man ska göra ALLT eftersom man i efterhand aldrig ångrar vad man gjorde, bara vad man inte gjorde...

Tumblr_lfnezwe8z21qf8pz3o1_500_large

No strings attached.

There are moments when i doubt all of this. The facts and stats of how it's all going to fail. How it's not going to work. And it hurts, with every bone in my body it hurts. I know that the stakes are high and the price far away, but isn't it still worth it? If something feels right it probably is. No questions asked. And even if it's meant to be you still have to work for it. I guess I'm just hoping that you'll be there at the end of all this. That you'll still be there..



Le Chateau au St-Germain.

Jag måste medge att jag är lite besviken på St-Germains uteliv... Framförallt eftersom staden i sig är så otroligt mysig och vacker.. Mitt i centrum ligger ett stort slott som man inte hade tackat nej till om man säger så, eller vad säger ni?



I want this, right now.

17f4638079_large

Tourist 101.

Lite bilder från vårt besök i Eiffeltornet.. Som ni ser hade vi inte kanonväder, tur att vi ska vara här i ett halvår till...









St-germain dans le soir.

Ikväll ska jag och Alicia fira att våra kanelbullar blev så pass bra genom att åka in till St-Germain för att ha lite kul. Med mig har jag såklart min lista med ställen man bör besöka! Wish us luck!

L'eiffel

Vet ni var jag har varit idag? 


Gissa?

Japp, Eiffeltornet. Turistaktivitet 1, check! Dock var det riktigt kasst väder så vi kunde inte åka hela vägen upp till toppen, detta resulterade i ca 2000 turistbilder på mig och Alicia istället för att väga upp det lite. Sen promenerade vi längs gatorna och åt lunch och bara insöp miljön. Nice! Sen körde vi extremt mycket fel på vägen hem, man ligger ju inne med världens sämsta lokalsinne, men det gick till sist... Efter att vi besökt sisådär fem andra grannstäder.

Imorgon ska vi baka kanelbullar (!) och ha tv-spelsturnering och eventuellt blir det lite fotboll på det. (Japp, jag försöker byta ut mina vanor till lite mer, aktiva..)

Francais dans mon coeur.

Jag känner mig verkligen jätteglad just nu, gjort en u-sväng från det deppiga humöret som följde med när jag lämnade Sverige (vännerna, familjen osv.) Idag har jag varit ute och gått, skärp-konverserat lite med bybor och lekt med mina barn. Det är verkligen härligt att min franska hjärna är igång igen och nu förstår jag typ 85 % av vad dem säger till varandra, vilket är väldigt underlättande.
I morgon väntar en väldigt turistig dag med Alicia. Vi ska in till Paris och åka upp i Eiffeltornet, se triumfbågen och helt enkelt sightsa som dårar. Och på onsdag ska Jag och Leo (minstingen) baka kanelbullar och spela fotboll eftersom han är ledig på onsdagar. Helt ok faktiskt!

Harsh truth.

Tumblr_lfcjq4rkul1qfiohqo1_500_large

Morgonpigg.

Efter att ha sovit sådär 11 timmar (somnade vid nio igår, helt slut) känns det helt okej att vakna upp och ta en jogging-runda i denna franska lantmiljö med Paris som täcker hela horisonten. Har typ inget planerat idag förutom lite körande fram och tillbaka. Helt ok. Ska nog ta och kolla upp vad Alicia gör, känner att jag kommer behöva sällskap nu snart som den sällskapssjuka människa jag är.

Första dagen.

Nu sitter jag här i mitt nya hem, en bit utanför Paris (förorten med andra ord) och dricker te. surrealistiskt. Familjen är jättetrevlig, huset supernajs och jag har dessutom träffat en annan Au Pair som också började idag och kommer från Örebro. Efter en liten stund insåg vi dessutom att vi har gemensamma vänner från Lundsberg, kul! Hon verkar riktigt soft, så det blir nog en hel del häng med henne med tanke på att hon bor 500 m bort.
Kul att jag precis hittade ett skrynkligt papper här med massa bar och nattklubbstips från deras förra Au Pair. Riktigt roligt. Bland annat står det följande;

Lite Mammatips:

-Kort kjol = väldigt väldigt mycket uppmärksamhet

- Franska tjejer dricker sig inte fulla

- Yppar du att du kommer från Sverige till en hane så får du vara beredd på konstigheter. Punkt! Detta gäller alla såväl som drägg på klubbar, såväl som dörrförsäljare, folk i metron, butikspersonal, ambulans och sjukvårdspersonal. Så är det bara.

Klockrent!


Joe & the Juice.

Åh, det bästa med att flyga och att flyga från Kastrup är att man kan få sitta på Joe & the Juice i timmar och chilla. Med en "sex me up", avocadomacka, loungemusik i högtalarna och allmänt soft miljö satt jag och redigerade bilder. Livet.




Mitt sällskap för dagen...

I want to fall asleep in your arms again.





Morning.

Uhhhhee, jag hatar att gå upp tidigt. Jävla helvetes skit (ursäkta min franska). Och jag kan inte hitta min ipod-laddare, minus. Och det känns som jag glömt något jätteviktigt, dubbelminus. Nej nu ska vi köra till flygplatsen och jag ska sova hela resan dit och sen göra ett snabbt pitstop på Juicebaren på flygplatsen (japp, you heard me! Juice är en utmärkt frukost). Vi hörs igen i Paris!

Bästa Vänner.

Så nu sitter jag här, färdigpackad, lycklig och ångestfylld. Kvällen har varit underbar med alla mina bästa nära och kära från Helsingborg samlade hos Jesper för en härlig födelsedags/avskeds-middag. I morgon försvinner jag från Sverige i fem månader, minst.. Galet. Jag kommer sakna så många, hata folk som går vidare utan mig och vara avundsjuk på dem som får umgås med dem bästa. Slänger in lite bilder på några av mina presenter här nedanför. Hela denna veckan har varit som en dröm, jag har verkligen världens bästa vänner.









Packar..

Caught in the moment of packing...

En bra födelsedag.

Igår var det firande på hög nivå, först middag på Helsing med familjen och sen utgång med vännerna. Fick en svensk-fransk ordbok av Evelina i födelsedagspresent (och en plastblomma), riktigt bra presenter. (Kanske inte plastblomman, men kul i alla fall).

Men the downside från att ha jättekul en kväll, är att dagen efter blir man seg och hängig. Något jag verkligen inte har tid med för idag ska jag packa ner allt till Paris. Allt. Idag. Åh, jag får huvudvärk bara av att tänka på det...

Avslutningsvis en liten treat för framförallt Samuel, nämligen January Jones för Versace, lika naturligt vacker som valigt..


20 år!

Idag fyller jag 20 år ! Och vad gör jag, packar... Det känns konstigt att packa ner sitt liv i två resväskor men samtidigt riktigt spännande, 20 år gammal och snart på väg till Paris. Overkligt. Såhär har jag sett ut på mina födelsedagar de senaste två åren, hoppas utvecklingen går åt rätt håll! 


Förra året i Sydafrika, (halvmunter eftersom vi hade haft inbrott under natten, perfekt val av dag av brottslingarna...)


2009 när jag fyllde 18 år och fick dricka lagligt på uteställen.. Remember those days!

Och så klart blir det ju en bild på radarparet födda samma dag, samma år;


Happy Birthday Love!

Vardagshets.

Just nu pågår det många former av vardagshets i vårt hem, och mestadels är det riktat mot vår, på senaste mycket lätt uppretade, pappa. Men även min kära bror har fått sig en liten släng av det, och det ska bli spännande att se hans comeback. Senaste dagarna har detta hänt;

- Måns kom hem sjukt bakis och jag bestämde mig för att laga lite mat och spela rockmusik på högsta nivå.

- Jag har lämnat ca 4 tomma burkar med creime fraishe i kylskåpet. Detta har resulterat i att 1. Pappa får frispel (eftersom han tror att de är fyllda) och vägrar köpa hem mer och 2. När Måns då har köpt hem chips finns det ingen creime fraishe att göra dipp hav.

- Både jag och Måns går runt och säger felaktiga ordspråk hela tiden som; "Allting gott, slutet gott" och "Jag kastar hellre sten i glashus än har fem i skogen".

Det ska bli kul att se om all denna vardagshets kommer nå något slags klimax eller om den bara kommer dö ut.. Jag hoppas på första så klart!

Dance with me.

People dance because dance can change things. One move, can bring people together. One move, can make you believe like there's something more. One move, can set a whole generation free. So come on, and dance with me

Tumblr_ldwkjhqa5o1qdl6nto1_400_large


Tumblr_ldnjqe1wxy1qbcfxro1_500_large


5292550126_ed460b5607_z_large


75767_171736026178900_100000275120412_468759_105215_n_large

Like.

I really like kissing you.
Tumblr_levdmeeqm51qzip33o1_500_large

Paris, Je t'aime.

Idag blev det klart, biljetterna bokade. Söndag är dagen för avfärd mot en av världens vackraste städer, Paris. Jag ska vandra på gatorna, shoppa franskt mode och ta långa luncher i solen (väderleksrapporten menar annorlunda men jag är övertygad om att jag kommer få återse solen igen). Jag ska prata franska tills det sprudlar ur öron och näsa och jag till och med drömmer på franska. Det är vad jag ska göra. Och hur mycket längtar jag? Obeskrivligt mycket. Paris är en sådan stad jag alltid drömt om att bo i, det är en sådan stad som andas ett ord. Belle.

Tumblr_ldjoiuzpos1qb6ygqo1_500_large


Tumblr_lf4pfichdh1qblohbo1_500_large

Phase.

Jag älskar denna fasen. När man känner att livet är på väg mot en sväng och man har ingen aning om vad som finns runt hörnet. Vad kommer sen? Vem kommer sen? Var? och när?


Men framförallt älskar jag detta ögonblicket, när det känns som man kommer bli galet kär för allting var så rätt. Kvittar om det i slutändan inte ens är i närheten av kärlek, just nu.. Känns allt så himla bra.

Bloggpaus.

Om ni undrar varför jag inte bloggar så är det på grund av två anledningar.

1. Jesper har uttryckt att min blogg är "tråkig" och "lame" så har uppehåll p.g.a protest.

2. Sista ansökningsdagen till Englands Universitet är på lördag så jag sitter just nu nergrävd i statements och recommendations..

Whats wrong babe?

You keep on asking whats wrong, why i'm upset. Here's your answer. I'm not upset. I'm mad. I'm so mad i want to stand in the middle of the streets and scream so everyone hear me. And I don't care if you get embarrassed. Because that's how mad I am at you. You broke me. I thought I could trust you, that things would change. To the better. I thought that you felt the same way about me, as I do about you. But no, you went ahead and destroyed me. Completely. And no I'm here, with a broken heart and soul, and it's not willing to be repaired. It's completely open and let's anyone in. Without my permission. And i don't know what to do or how to stop it. That's why I'm upset.

How's that for explanation?


Love,romantic,beach,bokeh,couple,dance-10e989ab372abf3defe697fb570c18ac_h_large

Curled for life.

Jag har klippt mig, mina lockar är tillbaka!!!! Detta ska firas med en liten vända på mogwai...

Märtus.

Jag kan med glädje meddela att mitt arbete med Personal Statement går framåt! Äntligen har skrivkrampen lossnat och nu är livet lite som en räkmacka igen.. Imorgon ska jag äntligen hänga med finaste Märta, har saknar henne väldans!

Jag och Märta 2008 i Nice. Najs.

hearts.


Without you, i'll be alone forever.










Bajan style.

Whenever a guy is drunk, he speaks and handles the most truthful"

- Bajan wisdom


NYE.

Nyår var fantastiskt på alla sätt och vis. Så jag tror jag låter bilderna tala för sig själv. Igår hade jag ont i magen så mycket jag skrattade, säger en hel del..













Kär i kärleken.

Samuel kommenterade i mitt senaste inlägg att jag låter som en deprimerad nolla. Visserligen kan det vara sant, men anledningen till att här är så mycket texter på engelska och om kärlek är för att jag är en riktig kärlekstönt. Jag älskar det. Jag älskar att titta på löjliga romantiska komedier som ingen gillar. Jag älskar bilder sm utstrålar kärlek och lycka. Jag älskar dikter som kan beskriva detta fenomen och jag drömmer själv om hur det skulle vara. Det jag egentligen vill säga är, allting som jag skriver är inte hur jag känner. Det ligger oftast något i det, men också ofta är det förstärkt många gånger om. Så nej, jag är ingen deprimerad hjärtekrossad nolla. Jag är bara kär. I kärleken.


My movie.

I wanna have the lead in my own life. I need to have it.



RSS 2.0