Varning, lök!

Det här inlägget är mest till Julia. Köpte en långkjol idag; behålla eller lämna tillbaka?

un d'habitude mardi.

Såhär brukar jag spendera mina kvällar efter att ha kollat på fotbollsmatch. Idag var det frankrike - kroatien som jag såg, på gymmet bör tilläggas, en urkass match med hetsigt spel, få målchanser och några gula kort. Därefter brukar jag diskutera matchen med Samuel och det kommer alltid in på vad vi tycker om dräkterna. Samuel är helt lyrisk över Frankrikes nya bortadräkter, fyra av fem tummar gav han dem! (Det bör dock tilläggas att Samuels absoluta favoritdräkter alltid går i färgerna vitt eller blått, eller båda två.)
Nike France Away Shirt - 2011 - New France Away Kit

Såhär ser dem då ut. Personligen är jag inget fan, de sitter lite för tajt och kopplingen till marint känns lite långdraget. Men givetvis slutar det inte med detta, Samuel ger mig sen en 20-minuters föreläsnnig på uppkomsten till dessa nya dräkterna. Allmänbildning, Check!

Printemps

J'adore le printemps!

5567716795_630671e348_z_large

I love spring!

Tumblr_lipmpok79s1qhxzwqo1_500_large

Jag älskar våren!

Spring__by_hqheart-d3cj4ag_large


Paris et le Duplex.

Usch när vädret är såhär bra vill jag inte sitta framför datorn, därav inget bloggande!
Helgen har passerat för er andra kanske, men för mig är det fortfarande ledighet som gäller vilket är tumme upp eftersom jag spenderade hela gårdagen bakis i sängen/soffan/framför tvn. Tur att det regnade ute, så man inte missade så mycket. Bakis var jag efter en härlig utgång till ett mindre härligt ställe; Le Duplex. Att vi hamnade där hade nog mer att göra med vårt sällskap än vår ambition till att gå ut. För när vi stod i kön till L'arc ser vi ingen mindre än Calle komma gående. Av alla människor! I love Paris. Så vi bytte club och fortsatte ut med Calle, Hinken och några andra Warwickare. Ingen nykter kväll direkt och hemkomst runt 9-tiden...

Nu sitter jag här och pluggar lite i eftermiddagssolen, det är helt okej faktiskt och imorgon ska jag börja i en ny klass så låt oss hoppas att det blir bra! Ikväll blir det möjligtvis drinkar med en kompis, om jag inte skjuter upp det på grund av lathet....

Chamonix-resumé.

Och nu sitter jag här igen, framför datorn, i Paris och chillar. Det är ca 17 grader ute och strålande solsken. Avundsjuk någon? Det känns faktiskt helt okej att vara tillbaka från Chamonix, även om det har suttit helt perfekt att umgås med lite gamla vänner, träffat några nya och åkt en del skidor. Dock har skidåkningen mestadels infallit under extremt dimmiga dagar, förutom söndag som blev en kanondag med strålande sol och puder. Glömde SÅKLART kameran hos Alicia så ni får hålla till godo med några få bilder som Johanna har tagit med sin Iphone. 

Kul att Cathrine precis påpekade att jag fått lite färg i ansiktet, men inte är det för att jag har åkt skidor inte. Nej för att jag råkade sitta 20 minuter för länge i solen igår. På altanen. Äsch, man klagar inte.





.


what can you do when you're good isn't good enough?
Cause my intentions keeps making a mess of things.


Gjcrlim7-kg9oz29arm.0_large

Chamonix.

Om någon timme sticker jag till Chamonix för lite skidåkning och kvalitetstid med Johanna. Hur najs?

Tumblr_lerti0jbv71qeljgio1_500_large

17 degrés.

Idag har det varit 17 grader, i skuggan, och sol. Hur ljuvligt tror ni inte det är? Jag har kunnat gå i Tshirt idag, det är verkligen livet! Sitta på operatrapperna och njuta av en frappucino och prata lite franska. Eftersom jag inte har några bilder på de får ni hålla till godo med lite "kulturella" bilder från i helgen när vi besökte Louvren. Eller ja, vi gjorde en av delarna lite halvhjärtat, fötterna var inte riktigt med på det kulturella marmorgolvet..






"Kom igen, ta en bild här bredvid denna så jag ser lite kulturell ut. Det blir skitbra!"









Magi.

Never knew I could feel like this,
Like i've never seen the sky before
Want to vanish inside your kiss
everyday i love you more and more
Listen to my heart, can you hear it sing
Telling me to give you everything
Season may change, winter to spring
But i love you, to the end of time.

Tittar på Moulin Rouge medans det regnar ute. I Paris. I Frankrike. Perfekt&Magiskt. 


Montmartre 101.

Spatsera runt i monmartre, hänga vid Sacre Coeur, titta på duktiga streetdansare. Alltihopa möjligt att göra precis runt hörnet, jag trivs här. Det är härligt att bo här. Trots dem sex trapporna upp till vårt krypin.














Betryggande att en 40-årig gubbe kan göra det här. Det finns hopp med andra ord!




..

In matters of love, does actions really speak loader than words?



I guess not.

Livet.

Det är så jäkla härligt att vakna upp och inse att man kommer spendera hela dagen i sängen (feber) eller med huvudet i toaletten (maginfluensa). Sånna dagar gör verkligen att man känner att man lever. Nu sitter jag ihopkrupen i min säng och äter coca cola med en sked. Livet.

Marc Jacobs in a day.

Jag lovade ju att berätta vad som hände igår. Så här kommer den mer detaljerade redogörelsen. Först och främst var igår en av dem finaste dagarna (och varmaste!) sen jag kom hit. Kort sagt så gjorde det att humöret var på topp, energin med. Efter skolan tog vi en latte i solskenet på operatrapporna och chillade lite. Kul att en kille hade bestämt sig för att klä ut sig till en tupp och spatsera runt runt operan, helt utan anledning? 

Efter det så gick vi vidare mot Marc Jacobs för lite födelsedagspresent- och skidkläds-handling. Har köpt min älsklingstisha med en haj på som jag tänker ha på mig i backarna i Chamonix. Hehe. (märker ni hur det smyger in lite modebloggsmeningar lite här och där?) I alla fall, på Marc Jacobs jobbar det en hel del snygga personer, framförallt en kille som jag och Alicia gärna vilar ögonen på så att säga. Igår när jag stod i kassan kom han fram och gav mig sitt nummer. Bara sådär. I love Paris!!

Efter vår MJ-upplevelse gick vi till louvren för att äta lunch på den stora parken som är där och då kommer det en tjej gåendes med två killar i koppel utklädda till hundar (inte full stass men öron och näsa). De två killarna hoppar typ på oss och börja agera hundar. Sjukt skumt, men i alla fall hade det något att göra med internationella kvinnodagen, hon hade en väldigt annorlunda dialekt så jag förstod inte allt...

När vi sen satte oss på RERn hem kommer en kille fram och frågar om han får fotta mina skor till sin blogg. Förstår ni vilka magiska skor jag har inhandlat?!


Dagens up.

Efter en dag fylld med skola, sol, en rad oväntade händelser, vin, pizza och The Blind Side är jag helt dödstrött och drar vidare till min säng. Bättre uppdatering imorgon. Peace.

Lovelovely.

- How can I tell her I love her?
- Just do it!
- Ok, can I practise it with you?
- Ok
- I love you.
- I love you to, now go on and tell her.
- I just did.


Tumblr_lhgljcmbee1qcfqp1o1_500_large_136244514_large

Soleil.

Ny dag och ny vecka. Denna veckan startades med en frukost i solen i härliga 15 grader! Därefter följdes den av Pilates och nu på kvällen har det mestadels pluggats. Denna veckan är det ingenting speciellt inplanerat ännu, förutom helgen som vi enligt schema byter ut vår hemmabas mot Montmartre. Det utlovas mycket sol och värme så jag kan tänka mig att det kommer avnjutas en hel del luncher och fikor i solen, man får ju ta och passa på!

Rue de Paradise.

Idag har det varit världens finaste väder, sol, molnfritt, vindfritt och ca 12 grader i skuggan. Inte fel alls.
På tal om ingenting, hur partysugna var inte vi förra veckan? vad hände liksom? Ikväll är vi bjudna på födelsedagsfest här i området.. Frågan är om vi går dit eller inte, i'll keep you posted!

Mila Kunis.

Eftersom att det nyligen varit oskarsgala och eftersom det är modevecka här i Paris och eftersom detta är en modeblogg (okej sista var lögn), så måste jag passa på att hylla Mila Kunis klänning som var fruktansvärt snygg. Jag råkar också tycka att hon var grym i black swan (både till utseendet och skådespelandet). Ibland är det verkligen bra att man har en blogg där man kan redogöra sånt här, en gång för alla.

The only exception.


En söndag i Maraïs.

Förra söndagen åt vi brunch i Maraïs, dem judiska kvarteren. Och vilken mysig upplevelse det var, tror mycket väl att det kan bli en lätt återkommande aktivitet. Himmelskt god mat och dessutom hade vi tur med skinande sol och inte alltför kallt väder så vi vandrade runt lite (jag hittade bland annat en American Vintage-butik!). Himla mysig dag som avslutades med middag i Aigremont.
Spana in originalen!










Montmartre la semaine dernière


Jag har ju lovat att berätta om föegående helg och eftersom jag är en person som håller vad jag lovat

(förutom skypedejter)

(och tider)

(förlåt Max)
så kommer här nu en liten resumé över Fredagen och Lördagen. 
Vi anlände i Montmartre runt åttatiden med väskor och packning nog för en månad, det såg så ut i alla fall, för att sen ta oss upp till sjätte våningen. För er som inte gått sex våningar i en fransk kort trappa har jag en rekommendation, gör det inte!! Det är inte värt det. Lägenheten är verkligen supermysig och ligger ca 200 meter från Metron, plus i kanten med andra ord. Efter en stunds vätskepåfyllning(= läs återupplivande efter trappan) gick vi och inhandlade lite nödvändigheter, toalettpapper, vin etc. Runt 11 gav vi oss ut för att äta middag och hamnade på ett rätt trevligt kvartershak/bar där vi stannade hela kvällen ut med trevliga bartenders och god mat. 

Dagen därpå vaknade vi upp yra och lite smått sega, men efter en kort runda bort till bageriet hade vi färska croissanter och baguetter till frukosten och dessutom ett nytt Grey's Anatomy-avsnitt att titta på. Runt 12-tidenmötte vi Louise och gav oss av mot La Défense för shopping och jävlar vad det slösades. Kjolar, skor, byxor och kavajer inhandlades i detta enorma köpcenter där vi även gjorde en liten matpaus i ett Sushiparadis. La Défense är ett ganska så modernt område och skiljer sig helt från resterande Paris med sina skyskraper och ultramoderna arkitektur, där finns också en uppdaterad version av triumfbågen, Le grand Arche, som är minst sagt mäktig.

Sex timmar senare bestämde vi oss för att ge upp och åka hem för att laga världens godaste middag (läs = jag lagade den.). Detta kan verka overkliget men sen jag flyttade hit har jag bokstavligen talat blivit hyllad för mina matkunskaper och bakverk. Det ni! För er inte så insatta så har min matlagning alltid varit ett stående skämt i min omgivning. Mätta och belåtna gav vi oss ut på stan för en natt i heels och partydimma men tji fick vi, kön var dölång och efter en halvtimme gav vi upp och åkte hem..















Dagens.

Känns som det går lite dåligt för min bloggning nuförtiden, har väl äntligen tagit och skaffat mig ett liv... Nä men skämt åsido, ska försöka skriva ihop lite om min helg, lite bilder och annat kul! Har precis kommit hem från världens jobbigaste träningspass med hitler-louise så nu väntar sängen, 90210 och kanske kanske kanske lite god choklad. Som belöning ungefär. Imorgon är det conversation, ska faktiskt bli lite kul med lite plugg igen.. Varför ska jag annars vara här? See you tomorrow.

Peace Out.

You're an island and my ship has run aground.

Tried to paint you a picture,
the colors were all wrong.



Black and white would never fit you.
Tumblr_lhcnkis6hf1qc0dx7o1_400_large

RSS 2.0